MENU

THE BLOG

Maximum hits in 2019.

De titel is redelijk duidelijk. Wij zijn klaar om van 2019 nog een groter feestjaar te maken dan 2018. Want dat is wat je moet doen als coverband. Dat wordt niet makkelijk, want met meer dan 40 optredens was 2018 een jaar waar we met een grote glimlach naar terugkijken. Jammer genoeg is throwbacken iets dat we enkel op donderdag mogen doen, dus is vooruitblikken doorgaans een beter idee. Wat gaat 2019 worden? Geen idee, maar we vertellen wel graag wat wij allemaal van plan zijn. 

Uncle Phil? Bootylicious? Hoezo?

Ok! Die zangeres mag er wel zijn, maar die 3 muzikanten van Uncle Phil kan je moeilijk hotties noemen. Smaken verschillen, da’s een feit. Maar er moet toch een minimum Ryan Gosling-gehalte nodig zijn vooraleer je je eigen band kan omschrijven als een Bootylicious partyband. En aan dat minimum geraken Dries, Jelle en Johan helaas niet. Gelukkig is de zomer van 2019 nog ver weg en summerbodies are made in the winter… Maar de omschrijving Bootylicious komt van ergens anders.  Gelukkig!

De summercocktail van Uncle Phil.

We zijn midden oktober en de strandbars zijn nu stilaan echt aan het sluiten. De zomer van 2018 was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Hij komt alleszins in de biografie van Uncle Phil die er hoogstwaarschijnlijk nooit gaat komen. Wij hebben immers een beter idee dan nostalgisch terugkijken naar een mooie zomer, we laten hem gewoon eeuwig duren. Hoe? Met een setlist vol summergrooves waar zelf the cold november rain niet tegen bestand is. Lees hieronder hoe wij hem in elkaar steken.

Corporate partyseason is open.

Frank Deboosere kan het niet langer ontkennen: de zomer is voorbij en daarmee ook de zomerfestivals. Veel bands beginnen stilaan aan hun winterslaap. Bij Uncle Phil drinken we nog wat extra koffies om goed wakker te blijven, want het seizoen van de corporate parties en de private events is aangebroken. And we love it!

Bootylicious Summer Throwback

Vergeet de hete zomer waar onze ouders het altijd over hadden. 1976 heeft plaats moeten ruimen voor 2018 en daar hebben wij samen met heel Vlaanderen van kunnen genieten. We speelden 22 zomerfestivals tussen juli en augustus. De zon heeft het geen enkele keer laten afweten en aan sfeer, lachende gezichten en aan dansende benen was er ook nooit tekort. We blikken graag even terug op de hoogtepunten van onze eigen Bootylicious Summertime roadtrip.

Nog eens feest met Uncle Phil.

Er zijn heel wat voordelen aan spelen in een partyband zoals Uncle Phil. Het eerst is dat je altijd een goed excuus hebt om naar een goed feestje te gaan. Al dat springen is goed voor onze conditie én je komt op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Allemaal leuk, maar jaar na jaar terug gevraagd worden voor hetzelfde festival of event is eigenlijk nog net iets leuker. Je zou bijna kunnen spreken over een vaste relatie, maar dan eentje waar de seks als maar beter wordt. Stel je dat maar eens voor.

Uncle Phil in 9 steden op Engie Parkies

De zomer staat voor de deur en we voelen de festivalkriebels tot in onze kleine… euhm teen. Ja, teen. Natuurlijk, teen. En het wordt een mooie zomer waaronder maar liefst 9 Engie Parkies concerten. Zo trekt deze zomer Uncle Phil van Maamechelen tot in De Haan en onderweg stoppen we in Zaventem, Hasselt, Knokke, Sint-Niklaas en nog veel andere toffe parkies

Wil jij Uncle Phil op je huwelijksfeest? Ja ik wil.

Trouwen met de man of vrouw van je dromen. Het moet zowat de mooiste dag van je leven zijn. Of toch bijna. Want de mooiste dag van je leven is natuurlijk de dag waarop de koerier je Zalando pakje komt afleveren en blijkt dat alles nog eens past ook. Voor badkamerconcerten is Uncle Phil helaas niet te boeken, maar voor een vet huwelijksfeest trekken wij maar al te graag onze podiumkledij aan. Deze zijn ook van Zalando, maar onze zangeres gaat dit nooit toegeven. N.O.O.I.T.

7 redenen om Uncle Phil opnieuw te boeken.

Eerst en vooral ‘sorry’. Sorry dat we deze blogpost beginnen met een goedkope clickbait titel. Newsmonkey had het niet beter gedaan. Integendeel. We hebben hen gevraagd om dit te schrijven, maar zij geraakten maar tot 4 redenen waarom Uncle Phil een band is die vaak terug gevraagd wordt. Their loss, want wij kunnen zelf uiteraard veel meer redenen verzinnen. 7! Als we heel hard ons best doen.

2018: De goede voornemens van Uncle Phil.

Nieuwjaar vier je met je familie, of in ons geval met onze muzikale familie. Want dit jaar stonden we op het podium tijdens de overgang van oud naar nieuw. Heerlijk was het. Enkel jammer dat we thuis geen tijd meer hadden voor het dessert, maar dat hebben we dan maar aan de hond gegeven. Of aan onze schoonmoeders, een dessertje meer of minder maakt daar al lang geen verschil meer.

De 5e man bij Uncle Phil.

Je hebt mixen. En je hebt mixen mixen. Bij Uncle Phil hebben we resoluut gekozen voor de 2e optie, vanaf dag één. Want er is niks zo belangrijk dan een goeie mix. Zeker voor een coverband.

De evolutie als coverband.

Beginnen met een coverband is altijd leuk. Je vertrekt vanuit een gemeenschappelijk idee of muzieksmaak en je gaat nummers tselecteren. Je selecteert wat je zelf leuk vindt en hoopt dat de mensen het ook leuk gaan vinden. Dit was bij Uncle Phil niet anders.

The sound of music en die van Uncle Phil.

Hoe klinkt Uncle Phil eigenlijk? Dit is een vraag die wij en de mensen bij ons bookingkantoor wel eens krijgen. Met “klinken” bedoelen ze meestal welk soort nummers we spelen. Wij  gaan het zoeken in de RnB van Destiny’s Child en Rihanna, de pop van Bruno Mars en de dance van Daft Punk, Calvin Harris, Swedish House Maffia etc.

Uncle Phil doet het met Sam De Bruyn.

We moeten het even gezegd hebben. Qmusic ziet ons graag en wij hen ook. In ons eerste jaar werden we uitgenodigd om enkele covers live op hun zender te spelen. Even erna stond Uncle Phil op het dak van het Q Beach House.

De setlist van een partyband.

Elke partyband klinkt en doet hetzelfde. Voila, iemand moest het eindelijk eens zeggen. En dan zijn we het maar beter zelf. Zo kunnen we er tenminste bij zeggen dat dit bij al de rest zo is en natuurlijk niet bij ons. Ahja, want het is onze blog. En dus schrijven wij hier wat wij willen.  Bijvoorbeeld dat Dana Winner een geheime kind heeft met Helmut Lotti. Echt? Straf! Wij hadden dat ook al ergens gelezen.

Wij zetten feest in bedrijfsfeest.

Bedrijfsfeest, corporate event, private party,… Het klinkt allemaal een beetje serieus. En serieus begint met dezelfde letter als saai. Niks is echter minder waar. Dat is althans hoe iedereen bij Uncle Phil erover denkt.

BOOKINGS & INFO

LET’S PARTY

Cool. Je bent gewoon door die berg foto’s gescrolld. Dit wil ofwel zeggen dat je teveel tijd hebt, ofwel heb je misschien wel interesse om een feestje te bouwen met Uncle Phil. Stuur dan gewoon even een mailtje, al je vragen worden beantwoord binnen de 24 uur.

IT WILL BE ALLRIGHT, DON’T WORRY ABOUT A THING

Uncle Phil is een professionele band. Zowel de muzikanten, de technische mensen voor en achter het podium en de mensen van Nextar Entertainment die ervoor zorgen dat alle voorbereidingen vlot verlopen werken al jaren in de entertainment business.  Slaap dus maar op je twee oren, het zal nodig zijn na een avond uit de bol gaan met deze band.

bookings@unclephilmusic.be