MENU

NEWS

Uncle Phil on Spotify

Ondertussen is het begin September 2020. Wat in eind Februari leek op een fantastisch optreden jaar is uiteindelijk een Covid-19 homeparty geworden die veel te lang heeft geduurd. Niet alleen voor ons, maar gewoon voor iedereen. Dus zeuren heeft geen zin, positief en creatief zijn wel. Dus hebben we muziek gemaakt. Vanuit ons kot en die losgelaten in de stromende streamingwereld van Spotify en Apple music. En hoewel we onszelf nog lang niet kunnen kronen tot de new hitmakers van Vlaanderen, zijn we wel blij met het resultaat voor Uncle Phil. Lees hieronder hoe alles is in zijn gang is gegaan.

Welcome to Miami: Tour 2020

We had joy, we had fun and we had some amazing parties in the sun. Hiermee vatten we 2019 voor Uncle Phil wel mee samen. Achterom kijken doen we doorgaans alleen als onze drummer een fout speelt, daarom gaan we het vooral hebben over 2020. Want een nieuw jaar ruikt altijd veel frisser dan een oud jaar. Da’s bij een onderbroek ook zo. Zeker na de feestdagen.

Uncle Phil doet een hattrick op de Engie Parkies

Volgens wikipedia is een hattrick een aanduiding in de sport voor de bijzondere situatie dat een bepaalde prestatie door één speler driemaal in dezelfde wedstrijd wordt geleverd. Nu spelen wij geen sport en is in een coverband spelen ook geen wedstrijd, maar wij weten wel dat een een hele zomer lang de BBQ calorieën eraf hebben gesprongen. En dit onder andere voor de derde keer op rij op de Engie Parkies. Voila, nu dit van de baan is kunnen we gewoon verder gaan en jou een blik achter de tent van dit kleinste grote zomerfestival geven.

Uncle Phil bouwt een feestje bij Club Brugge.

Je hoeft niks van voetbal te kennen om er een feest van te maken dachten ze bij Club Brugge. Toen we hun telefoontje kregen met de vraag of Uncle Phil van hun fandag even een vette party konden maken dachten wij net hetzelfde. Er werden dan ook geen  pogingen ondernomen om Tina de buitenspelregels te leren. Who cares. Scoren doen wij met de beste danshits en het maakt helemaal niet uit dat er geen verdediger meer tussen de bal en de keeper staat terwijl wij de aanval inzetten. Lees hieronder hoe de dag verliep, want die was voor ons even spannend als de laatste minuut van de wereldbeker.

Uncle Phil Summer ’19: There is nothing holding us back.

De derde zomer van Uncle Phil komt eraan en het is er opnieuw eentje waar we heel hard naar uitkijken. Wat ons betreft blijft de summertime met voorsprong the most wonderful time of the year. BBQ’s aan, cocktailtje erbij en ‘s avonds die calorieën eraf dansen en springen. What’s not to like? Lees hieronder hoe wij onszelf klaargestoomd hebben voor de heetste periode van het jaar.

6 dingen die je moet weten over Uncle Phil.

Ok. Je bent op één of andere slinkse manier op deze pagina terecht gekomen. Dat wil zeggen dat je toch ergens op iets hebt geklikt van Uncle Phil en dat wil dan misschien zeggen dat je het overweegt om ons te boeken. In dat geval hebben wij even 6 weetjes over in een lijstje gesmeten en ze gepimpt met de nodige emoji’s en animated gifs. Het digitale tijdperk, het is allemaal wat. Maar als het uiteindelijk zorgt voor een avondje loos gehen kunnen wij er niet tegen zijn. Toch?

Duimen omhoog voor Uncle Phil.

Waarom schrijven wij al deze blogpost vraagt je je misschien af? Wel om jou te overtuigen om ons te boeken, want eerlijk gezegd staan wij liever te springen op een podium dan te zitten typen op een computer. Op zondagochtend. Nadat we op zaterdagavond stonden te springen op een podium. Maar je moet er iets voor over hebben in het land van de coverbands. Uiteindelijk moeten we onze eigen nummers al niet schrijven, dus moeten we ook niet zagen over het feit dat we eens wat tekst op een website moeten zetten om mensen te overtuigen dat we een goeie band zijn. Deze keer doen we dat niet in onze eigen woorden, maar in de woorden van mensen die ons als gezien of geboekt hebben. Eigen lof stinkt, maar op deze manier stinkt het misschien net iets minder. Hopelijk.

Summer starts in January.

Volgens de Chinezen is 2019 het jaar van het zwijn. Volgens ons is 2019 toch eerder het jaar van het feestvarken, zeker als we januari als referentie mogen nemen. De beats knalden door de speakers, de confetti knalde door de kanonnen en wij knallen het allemaal even in een blogpost, want dat is wat je volgens Google moet doen als je een succesvolle band wil zijn anno 2019. Marketing, het is een noodzakelijk kwaad. Maar volledig loos gehen is nog noodzakelijkerderder dus gooien we de keywords er meteen tegenaan: party, Uncle Phil, coverband, feest, partyband, alles kapot,… Dat soort dingen.

2019 wordt MORE voor Uncle Phil

Het jaar is nog maar pas begonnen en de eerste show zit er weeral op. Voor de 2e keer op rij vierden we samen met Brussels Airlines de start van 2019. Dat ze weten hoe ze een feestje moeten bouwen wisten we nog van vorig jaar, maar dit jaar knalde het nog harder dan vorig jaar. Misschien lag het aan het nieuwe kapsel van onze drummer, misschien aan de nieuwe gitaar van onze gitarist of heel misschien aan het nieuwe ondergoed van onze zangers. Maar na diepgaande enquête bij meer dan 100 stewardessen kunnen we voorzichtig concluderen de energie in onze nieuwe set ervoor heeft gezorgd dat hun party dit jaar écht door het dak ging. 

Celebrate Love met Uncle Phil.

We weten allemaal hoe het gaat. Het is vrijdagavond. Je vrouw is jarig en je bent compleet vergeten om iets te kopen. De bloemenwinkel is al dicht en er is geen plaats in dat romantisch restaurant waar jullie elkaar hebben leren kennen. Dan zit er maar één ding op: een ring maken uit zilverpapier en een knieval doen. Je eeuwige liefde verklaren en haar afleiden van de geïmproviseerde verlovingsring door te zeggen dat je Uncle Phil al hebt geboekt voor het trouwfeest. BAM! Gegarandeerd scoren. Thank us later. 

Maximum hits in 2019.

De titel is redelijk duidelijk. Wij zijn klaar om van 2019 nog een groter feestjaar te maken dan 2018. Want dat is wat je moet doen als coverband. Dat wordt niet makkelijk, want met meer dan 40 optredens was 2018 een jaar waar we met een grote glimlach naar terugkijken. Jammer genoeg is throwbacken iets dat we enkel op donderdag mogen doen, dus is vooruitblikken doorgaans een beter idee. Wat gaat 2019 worden? Geen idee, maar we vertellen wel graag wat wij allemaal van plan zijn. 

Uncle Phil? Bootylicious? Hoezo?

Ok! Die zangeres mag er wel zijn, maar die 3 muzikanten van Uncle Phil kan je moeilijk hotties noemen. Smaken verschillen, da’s een feit. Maar er moet toch een minimum Ryan Gosling-gehalte nodig zijn vooraleer je je eigen band kan omschrijven als een Bootylicious partyband. En aan dat minimum geraken Dries, Jelle en Johan helaas niet. Gelukkig is de zomer van 2019 nog ver weg en summerbodies are made in the winter… Maar de omschrijving Bootylicious komt van ergens anders.  Gelukkig!

De summercocktail van Uncle Phil.

We zijn midden oktober en de strandbars zijn nu stilaan echt aan het sluiten. De zomer van 2018 was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Hij komt alleszins in de biografie van Uncle Phil die er hoogstwaarschijnlijk nooit gaat komen. Wij hebben immers een beter idee dan nostalgisch terugkijken naar een mooie zomer, we laten hem gewoon eeuwig duren. Hoe? Met een setlist vol summergrooves waar zelf the cold november rain niet tegen bestand is. Lees hieronder hoe wij hem in elkaar steken.

Corporate partyseason is open.

Frank Deboosere kan het niet langer ontkennen: de zomer is voorbij en daarmee ook de zomerfestivals. Veel bands beginnen stilaan aan hun winterslaap. Bij Uncle Phil drinken we nog wat extra koffies om goed wakker te blijven, want het seizoen van de corporate parties en de private events is aangebroken. And we love it!

Bootylicious Summer Throwback

Vergeet de hete zomer waar onze ouders het altijd over hadden. 1976 heeft plaats moeten ruimen voor 2018 en daar hebben wij samen met heel Vlaanderen van kunnen genieten. We speelden 22 zomerfestivals tussen juli en augustus. De zon heeft het geen enkele keer laten afweten en aan sfeer, lachende gezichten en aan dansende benen was er ook nooit tekort. We blikken graag even terug op de hoogtepunten van onze eigen Bootylicious Summertime roadtrip.

Nog eens feest met Uncle Phil.

Er zijn heel wat voordelen aan spelen in een partyband zoals Uncle Phil. Het eerst is dat je altijd een goed excuus hebt om naar een goed feestje te gaan. Al dat springen is goed voor onze conditie én je komt op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Allemaal leuk, maar jaar na jaar terug gevraagd worden voor hetzelfde festival of event is eigenlijk nog net iets leuker. Je zou bijna kunnen spreken over een vaste relatie, maar dan eentje waar de seks als maar beter wordt. Stel je dat maar eens voor.

Uncle Phil in 9 steden op Engie Parkies

De zomer staat voor de deur en we voelen de festivalkriebels tot in onze kleine… euhm teen. Ja, teen. Natuurlijk, teen. En het wordt een mooie zomer waaronder maar liefst 9 Engie Parkies concerten. Zo trekt deze zomer Uncle Phil van Maamechelen tot in De Haan en onderweg stoppen we in Zaventem, Hasselt, Knokke, Sint-Niklaas en nog veel andere toffe parkies

Wil jij Uncle Phil op je huwelijksfeest? Ja ik wil.

Trouwen met de man of vrouw van je dromen. Het moet zowat de mooiste dag van je leven zijn. Of toch bijna. Want de mooiste dag van je leven is natuurlijk de dag waarop de koerier je Zalando pakje komt afleveren en blijkt dat alles nog eens past ook. Voor badkamerconcerten is Uncle Phil helaas niet te boeken, maar voor een vet huwelijksfeest trekken wij maar al te graag onze podiumkledij aan. Deze zijn ook van Zalando, maar onze zangeres gaat dit nooit toegeven. N.O.O.I.T.

7 redenen om Uncle Phil opnieuw te boeken.

Eerst en vooral ‘sorry’. Sorry dat we deze blogpost beginnen met een goedkope clickbait titel. Newsmonkey had het niet beter gedaan. Integendeel. We hebben hen gevraagd om dit te schrijven, maar zij geraakten maar tot 4 redenen waarom Uncle Phil een band is die vaak terug gevraagd wordt. Their loss, want wij kunnen zelf uiteraard veel meer redenen verzinnen. 7! Als we heel hard ons best doen.

2018: De goede voornemens van Uncle Phil.

Nieuwjaar vier je met je familie, of in ons geval met onze muzikale familie. Want dit jaar stonden we op het podium tijdens de overgang van oud naar nieuw. Heerlijk was het. Enkel jammer dat we thuis geen tijd meer hadden voor het dessert, maar dat hebben we dan maar aan de hond gegeven. Of aan onze schoonmoeders, een dessertje meer of minder maakt daar al lang geen verschil meer.

De 5e man bij Uncle Phil.

Je hebt mixen. En je hebt mixen mixen. Bij Uncle Phil hebben we resoluut gekozen voor de 2e optie, vanaf dag één. Want er is niks zo belangrijk dan een goeie mix. Zeker voor een coverband.

De evolutie als coverband.

Beginnen met een coverband is altijd leuk. Je vertrekt vanuit een gemeenschappelijk idee of muzieksmaak en je gaat nummers tselecteren. Je selecteert wat je zelf leuk vindt en hoopt dat de mensen het ook leuk gaan vinden. Dit was bij Uncle Phil niet anders.

The sound of music en die van Uncle Phil.

Hoe klinkt Uncle Phil eigenlijk? Dit is een vraag die wij en de mensen bij ons bookingkantoor wel eens krijgen. Met “klinken” bedoelen ze meestal welk soort nummers we spelen. Wij  gaan het zoeken in de RnB van Destiny’s Child en Rihanna, de pop van Bruno Mars en de dance van Daft Punk, Calvin Harris, Swedish House Maffia etc.

Uncle Phil doet het met Sam De Bruyn.

We moeten het even gezegd hebben. Qmusic ziet ons graag en wij hen ook. In ons eerste jaar werden we uitgenodigd om enkele covers live op hun zender te spelen. Even erna stond Uncle Phil op het dak van het Q Beach House.

De setlist van een partyband.

Elke partyband klinkt en doet hetzelfde. Voila, iemand moest het eindelijk eens zeggen. En dan zijn we het maar beter zelf. Zo kunnen we er tenminste bij zeggen dat dit bij al de rest zo is en natuurlijk niet bij ons. Ahja, want het is onze blog. En dus schrijven wij hier wat wij willen.  Bijvoorbeeld dat Dana Winner een geheime kind heeft met Helmut Lotti. Echt? Straf! Wij hadden dat ook al ergens gelezen.

Wij zetten feest in bedrijfsfeest.

Bedrijfsfeest, corporate event, private party,… Het klinkt allemaal een beetje serieus. En serieus begint met dezelfde letter als saai. Niks is echter minder waar. Dat is althans hoe iedereen bij Uncle Phil erover denkt.

BOOKINGS & INFO

VRAGEN OF HUWELIJKSAANZOEKEN?

Wil je zien hoe snel wij terugmailen? Laat jezelf gaan!
Alle vragen worden beantwoord, test het maar uit.

bookings@unclephilmusic.be