Uncle Phil coverband partyband
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

Uncle Phil? Bootylicious? Hoezo?

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Ok! Die zangeres mag er wel zijn, maar die 3 muzikanten van Uncle Phil kan je moeilijk hotties noemen. Smaken verschillen, da’s een feit. Maar er moet toch een minimum Ryan Gosling-gehalte nodig zijn vooraleer je je eigen band kan omschrijven als een Bootylicious partyband. En aan dat minimum geraken Dries, Jelle en Johan helaas niet. Gelukkig is de zomer van 2019 nog ver weg en summerbodies are made in the winter… Maar de omschrijving Bootylicious komt van ergens anders.  Gelukkig!

Are you ready for this jelly?

We gaan er niet te lang over zeveren deze keer. Bootylicous komt natuurlijk van Destiny’s Child. Een beestig nummer dat uitkwam in 2001, maar 18 jaar later nog steeds even hot is als toen. Bij Qmusic heet de periode tussen 2000 en 2010 The Zeroes en bij al de rest heet het The Nillies. Ons kan het persoonlijk niet veel schelen wie er de coolste naam heeft, we love this era en een groot stuk van onze songkeuze komt uit die periode. Niet enkel Bootylicious zelf, maar ook Jennifer Lopez, Lucy Pearl en Kylie Minogue duiken op in de show van Uncle Phil.

Bootylicious = sexy RnB uit de Zeroes.

Als we in de wiskundeles zouden zitten zou dit inderdaad onze definitie van Bootylicious zijn. Want onze bassist en gitarist proberen hun verloren carrière als onderbroekenmodel te verstoppen achter wat tattoo’s en een ongeschoren imago, de drummer kruipt gewoon achter zijn drumstel. En ondertussen knalt er een sexy bootylicious medley door de boxen die de temperatuur overal met enkele graden laat stijgen.

Ja ok, maar hoe klinkt dat dan als Uncle Phil dat speelt?

Awel, dat klinkt redelijk tof eigenlijk. Al zeggen we het zelf. Maar geloof ons niet op ons woord, hieronder staat een liveopname van Bootylicious tijdens een optreden in Brussel. Enjoy!

 

Share this post