Uncle Phil coverband partyband
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

Uncle Phil bouwt een feestje bij Club Brugge.

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Je hoeft niks van voetbal te kennen om er een feest van te maken dachten ze bij Club Brugge. Toen we hun telefoontje kregen met de vraag of Uncle Phil van hun fandag even een vette party konden maken dachten wij net hetzelfde. Er werden dan ook geen  pogingen ondernomen om Tina de buitenspelregels te leren. Who cares. Scoren doen wij met de beste danshits en het maakt helemaal niet uit dat er geen verdediger meer tussen de bal en de keeper staat terwijl wij de aanval inzetten. Lees hieronder hoe de dag verliep, want die was voor ons even spannend als de laatste minuut van de wereldbeker.

Uncle Phil in de spoed.

Prachtig event: Check! Fantastisch podium! Een playlist vol hits: Check! Een zangeres die in de spoed zit: Dubbelcheck! Ja hoor. Het noodlot, de wet van Murphy, brute pech,… noem het zoals je wil maar terwijl de band stond te soundchecken kregen we een bericht dat Tina in de spoed zat. Een ontsteking op haar stembanden had ervoor gezorgd dat haar stem nog maar een fractie was van wat ze normaal is. Dit met een setlist waar Spectrum van Florence & The Machine in zit is… een uitdaging.

The Uncle Phil show must go on.

Nee hoor, wij laten feestvierders nooit in de koude staan. Zeker niet op een warme zomerdag. Terwijl Tina voor de dosis cortisone deluxe ging werd alles verder opgesteld en werd er wat gepuzzeld met de setlist. Eén ding was zeker, dit moest en zou een goeie show worden. All set en ready to go, 2 hours before showtime en Tina was onderweg naar Brugge. Stilzwijgend, wat best wel een uitdaging was. Wie Tina kent weet dat we dit niet verzinnen. Even zwijgen: AARTSMOEILIJK is het.

Club Brugge are you ready for an Uncle Phil party?!

Sting heeft afgezegd op Gent Jazz, maar onze frontvrouw geeft er graag nog een extra lap op. Het optreden op Club Brugge was vocaal misschien niet haar sterkste, qua “jezelf smijten” kon het alleszins tellen. Als band knalden we extra hard en de fans van Club Brugge werden nummer na nummer ook fans van ons. Beginnen met de funky stuff van Bruno Mars en eindigen met de handen in de lucht en de voeten springend op de grond op de wereldhit van Armin Van Buuren. That’s what we do, that’s what we always do! Maar het was deze keer wel even met een heel klein hartje en verdoofde stembanden. Dat ook.

We’ll never dance alone

Het anthem van Club Brugge is you’ll never walk alone en ze hebben ons laten voelen dat we voor heel even deel van hun team waren. Prachtige sfeer, samenhorigheid en trots op hun ploeg. We waren blij dat wel erbij mochten zijn en volgend jaar dansen we gewoon nog een samen. Met stem en waarschijnlijk ook met kampioenstitel. Wij duimen ervoor!

Tijd om wat beren te knuffelen.

Mensen entertainen is het liefst wat we doen en daar gaan we elke keer opnieuw voor. Op een mega event of op een privéfeest in de tuin, zolang Tina achteraf wat beren kan knuffelen is het allemaal goed voor ons.

De moraal van het verhaal. Als je wil feesten met Uncle Phil zal er gefeest worden met Uncle Phil. Het enige dat we soms nodig hebben is wat cortisone en een pluizige beer om achteraf mee te knuffelen. Da’s toch niet teveel gevraagd hé.

 

 

 

Share this post