Uncle Phil partyband
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

Uncle Phil doet het met Sam De Bruyn.

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

We moeten het even gezegd hebben. Qmusic ziet ons graag en wij hen ook. In ons eerste jaar werden we uitgenodigd om enkele covers live op hun zender te spelen. Even erna stond Uncle Phil op het dak van het Q Beach House.Het moederbedrijf Medialaan is trouwens ook al een mooie klant geweest als het op bedrijfsfeesten aankomt. Als ze dan vragen om Sam De Bruyn een liedje te laten zingen tijdens één van onze shows kunnen we dit moeilijk weigeren.

De Qmusic lifeswap.

Op Qmusic wisselenden Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen een week van leven. Ze gingen in elkanders huis wonen én ze moesten ook elkanders agenda volgen. Naar het schijnt hebben ze ook een week elkaars onderbroek gedragen, maar Heidi ontkent alles. Sam niet. Vreemd…

Los van het vuile ondergoed moest Heidi ook in de plaats van Sam een DJ set gaan draaien op Studay en Sam… Die moest Heidi vervangen als gastzangeres bij Uncle Phil tijdens een Afterwork concert bij Alken-Maes.

24K magic in the air.

Uncle Phil draait vocaal natuurlijk rond onze zangeres Tina. Dit wil uiteraard niet zeggen dat wij uitsluitend nummers coveren die origineel door vrouwen worden gezogen. Maar als we naar onze setlist kijken, is het oestrogeen-gehalte toch wel de moeite. Beyoncé, Rihanna, Kylie Minoque, Michael Jackson… Allemaal dames die niet vies zijn de hoge noten. Een nummer kiezen dat Sam De Bruyn moest brengen was bijgevolg minder evident dan we dachten. Na even brainstormen zijn we voor 24k van Bruno Mars gegaan. Een leuke song ergens vooraan in onze set en tegelijk het favoriete nummer van Sam De Bruyn zelf.

En? Hoe heeft Sam het gedaan?

Het was euhm… Cho… Hoe zullen we het zeggen… Euhm… Kijk gewoon zelf.

Share this post