Uncle Phil coverband partyband
Uncle Phil

Uncle Phil

Uncle Phil on Spotify

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Ondertussen is het begin September 2020. Wat in eind Februari leek op een fantastisch optreden jaar is uiteindelijk een Covid-19 homeparty geworden die veel te lang heeft geduurd. Niet alleen voor ons, maar gewoon voor iedereen. Dus zeuren heeft geen zin, positief en creatief zijn wel. Dus hebben we muziek gemaakt. Vanuit ons kot en die losgelaten in de stromende streamingwereld van Spotify en Apple music. En hoewel we onszelf nog lang niet kunnen kronen tot de new hitmakers van Vlaanderen, zijn we wel blij met het resultaat voor Uncle Phil. Lees hieronder hoe alles is in zijn gang is gegaan.

The return of Dolce Vita

Eind Maart. We zitten in volle lockdown. Alles is onduidelijk en vreemd. Er is nog wel hoop op een goeie zomer want er zijn nog maar enkele concerten van Mei geannuleerd. Tegelijk begint de onzekerheid te groeien en vooral het besef dat we niet al te snel samen muziek gaan kunnen maken. Dat merkten we ook bij onze collega muzikanten. De eerste lockdown video’s beginnen te verschijnen op de socials. Splits screens van muzikanten thuis. De ene in een fancy home studio, de andere in zijn of haar slaapkamer. Supertof om te zien, maar met Uncle Phil zagen we dit niet zitten. Niet omdat Tina zich dan te hard moest schminken. Dat heeft daar niks mee te maken. Echt niet. We zweren het. Echt.

Maar we wilden wel iets doen. En het leek ons toffer om een remake te maken van bekend nummer dat positiviteit uitstraalt. En dat klaar te hebben voor wanneer alles terug normaal ging zijn. Na een videocall kwam Dolce Vita van Ryan Paris snel boven. Een toffe 80ies track met een leuke beat, ideaal voor ons om het hedendaagser en meer dance te maken. We gingen aan de slag, en maakten tegelijk gebruik van de lege agenda van Mr. Eightyone om het artwork van onze hoes te ontwerpen en er meteen een hele videoclip bij te animeren. Go big or go home dus. Maar sinds iedereen toch al thuis zat, gingen we maar voor go big. Je zit niet elke dag in quarantaine. Dachten we toen.

YouTube video

Nee. We hebben hier Real Regi niet mee van de troon gestoten. Dat was ook niet de insteek. Met muziek bezig zijn en op deze manier toch in touch blijven met iedereen die ons leuk wil vinden, dat was en is de inzet. En we zijn daar voor een stuk wel in geslaagd. Dolce Vita heeft ondertussen meer dan 100.000 streams op Spotify en we hebben een maandelijks gemiddelde van 4000 luisteraars. Ons moeder is alleszins fier, ons vader ook. Maar volgens ons doet die alsof.

Hot Right Now

Het is Juli en ondertussen is het duidelijk dat er niet gespeeld zal worden deze zomer. We hebben één keer een livestream gedaan voor CC binder in Puurs en voor de rest negeren we allemaal die 5 extra coronakilo’s die er bij iedereen bij zijn. Behalve bij onze zangeres. Dat waren er zeker meer… nee minder. Tuurlijk minder. Die was zelfs afgevallen. Mega straf van haar. Niet dat ze moest afvallen natuurlijk. Maar toch. Echt.

We besloten om nog een nummer op te nemen en het opnieuw te releasen. Tegen het einde van de zomer deze keer. En het tegenovergestelde van wat we met Dolce Vita hadden gedaan. Nu moest het een meer layed back versie zijn van een dance hit die we geregeld in zijn originele vorm live spelen. Hot Right Now van DJ Fresh was daar het perfecte nummer voor. Redelijk stevige beats origineel, maar dankbaar om het harmonisch opnieuw uit te vinden. Jelle kwam af met een arrangement en we gingen aan de slag. Het resultaat is te vergelijken met Ibiza 2020. Warm, gezellig en eigenlijk wel tof. Maar anders dan je gewend bent.

YouTube video

Het nummer is nu in volle promo en wie weet is het tegen de tijd dat jullie dit lezen een hit geworden. Wie weet is tegen de tijd dat jullie dit lezen Covid19 voorbij en zijn we met z’n allen weer aan het dansen en springen samen. Wie weet zijn wij van Uncle Phil de enige die deze tekst ooit lezen. Niemand weet het, maar ondertussen kunnen wij met het hand op ons hart zeggen dat we samen muziek hebben gemaakt en dat enkele mensen er blij mee hebben gemaakt. De rest zien we wel weer.

Stream it on repeat

Zowel Dolce Vita als Hot Right Now staan op alle streamingplatformen. Zoek gewoon op Uncle Phil en dan te titel en je komt er wel. Wij hopen jullie alvast snel terug te zien, wie weet spelen we er wel eentje live.

Tot snel,

Johan, Jelle, Dries en Tina.

Share this post