engieparkies-unclephil
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

Uncle Phil op Engie Parkies

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

De Parkies: 15 verschillende artiesten die een hele zomer lang optreden in 15 prachtige parken in Vlaanderen. Een super muzikaal initiatief waar wij, Uncle Phil, dit jaar deel van mochten uitmaken. We stonden tussen grote namen zoals De Mens, Kate Ryan, Cookies & Cream, Isabelle A,… Een hele eer, en tegelijk een hele uitdaging. Want  de Parkies is een breed evenement waar elke smaak aan bod moet komen. Rock, Vlaams, luistermuziek, feestmuziek,… en noem maar op. Van alles wat en graag zoveel mogelijk.

Zenuwen? 

Van alles wat… Dat is net hetgeen wij niet doen bij Uncle Phil. Want met onze nummerkeuze willen wij ons onderscheiden van de allround coverbands. Uiteraard kiezen wij voor bekende nummer en grote hits, maar wij spelen geen Vlaamse klassiekers en laten ’the summer of 69′ over aan Bryan Adams zelf. Als iemand een goeie plakker wil, moeten wij een Hansaplast gaan vragen aan de mensen van Het Rode Kruis, want slows zitten niet in de setlist.

Of we  zenuwen hadden op onze eerste Parkies in Wevelgem? Toch wel een beetje. ;-)

Ready. Set. Go!

En daar sta je dan backstage terwijl je de eerste Parkies gangers hun klapstoel ziet installeren.  Een laatste blik op de  setlist gevuld met oa. Rihanna, Destiny’s Child, Major Lazer, Bruno Mars, Swedish House Maffia en Daft Punk… De betere dansmuziek met een zeer laag klapstoel-gehalte. Maar het is tijd. Tijd om ons te smijten en het beste van onszelf te geven. Nog één bandhug en… GAAN! De intro van Daft Punk’s Beyond knalt door de boksen, volume van de gitaar op 10 en de eerste woorden van zangeres Tina versterkt over het plein: “Parkies! Are you ready?”

Kom erbij en dans.

En het lukte. Elke Parkies opnieuw. Klapstoelen dicht, benen los en handen in de lucht. En wij genoten er minsten even hard van als de mensen voor het podium. “Kom erbij en dans” is wat Koen Wauters zou zeggen, wij houden het op “Baby, this is what you came for”. Dikke merci aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en tot de volgende.

 

Share this post