unclephil-pic-setlist
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

De setlist van een partyband.

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Elke partyband klinkt en doet hetzelfde. Voila, iemand moest het eindelijk eens zeggen. En dan zijn we het maar beter zelf. Zo kunnen we er tenminste bij zeggen dat dit bij al de rest zo is en natuurlijk niet bij ons. Ahja, want het is onze blog. En dus schrijven wij hier wat wij willen.  Bijvoorbeeld dat Dana Winner een geheime kind heeft met Helmut Lotti. Echt? Straf! Wij hadden dat ook al ergens gelezen.

Zeg niet coverband tegen partyband…

… en de ene partyband is de ander niet. Het klinkt onnozel, maar toch is het zo. De Nederlandse band The Dirty Daddies trekt als de beste de kaart van stevige rock in combinatie met nog stevigere humor. Een goeie portie humor is ook hét ingrediënt bij uitstek dat The Magical Flying Thunderbirds tot op vandaag nog altijd zo goed maakt. Het lijmt hun heel uiteenlopende setlist aan elkaar en zorgt op die manier voor een heel goeie show. Cookies and Cream kiest ervoor om heel modern uit de hoek te komen en hun publiek te overdonderen met hedendaagse hits. Op het einde van hun set moet de band het zelfs letterlijk  uitvechten met een DJ. Heel straf, maar vooral ook heel anders dan bijvoorbeeld de Thunderbirds. En dat is iets waar wij ook naar streven. Zo anders mogelijk zijn als partyband, maar er tegelijk voor zorgen dat de mensen die Uncle Phil voorgeschoteld krijgen op hun bedrijfsfeest of festival zich rot amuseren.

Van J-Lo tot Calvin Harris.

Zoals je hier al kon lezen is onze humor niet van de bovenste plank. Het standup comedy niveau van Uncle Phil is een beetje als Maggie De Block in een zitzak. Met de beste wil van de wereld, het geraakt niet omhoog.

Wij moeten het dus hebben van onze muziek en de nummerkeuze. En keuzes, die hebben we dan ook gemaakt en we blijven ze maken. Want de show van Uncle Phil die er vandaag staat is het gevolg van optimalisatie van onze set na elke show. Wat niet werkt gaat er onverbiddelijk uit. Wat wel werkt wordt sterker gemaakt en in het geheel van de show bekeken.

Please don’t stop the music.

Zo zijn we vandaag tot een mix gekomen van 90ies RnB zoals oa J-Lo en Destiny’s Child die opbouwt naar de hedendaagse beats van Armin Van Buuren en Calvin Harris samen met Rihanna. Bruno Mars, Daft Punk en Michael Jackson lijmen alles aan elkaar. In onze rechtermouw zit een discomix die de 40plus feestvarkens even een tweede jeugd geven. In onze linkermouw een DJmix die iedereen eraan herinnert dat ze er nog nooit in geslaagd zijn om tickets voor  Tomorrowland te scoren. Zo zorgt Uncle Phil voor Good times voor iedereen, maar met een eigen sound zonder de foute schuif met Claude François en Bart Kaëll te moeten opentrekken. Mensen die dat zoeken moeten maar naar de Foute Party  gaan. Daar zijn waarschijnlijk nog wel tickets voor te koop.

Steken jullie altijd jullie tong uit naar de fotograaf?

Blijkbaar. Het valt ons nu ook pas op.

Share this post