unclephil-pic-tom
Uncle Phil

Uncle Phil

De 5e man bij Uncle Phil.

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Je hebt mixen. En je hebt mixen mixen. Bij Uncle Phil hebben we resoluut gekozen voor de 2e optie, vanaf dag één. Want er is niks zo belangrijk dan een goeie mix. Zeker voor een coverband.Voor de muzikanten zelf uiteraard, maar nog veel meer voor het publiek. Goed spelen en goeie nummers kiezen is stap 1. De tweede stap is een goeie mixer vinden. En  wij kunnen alleen maar ongelooflijk blij met die van ons.

Meet Tom Janssen.

Ja hoor. De man die op de foto staat is de enige echte Tom Janssen. Misschien zegt de naam u niks, maar hij is diegene die ervoor zorgt dat klinkende namen als Hooverphonic en Ozark Henry live klinken zoals ze klinken. En klinken doen die goed. Je zou zo beginnen denken dat deze post op de zoekterm ‘klinken’ is geschreven, maar “klinken” daar zoekt echt niemand op. Dus dat zou onnozel zijn. Dat wij als coverband ook kunnen rekenen op de goeie oren en de kennis van Tom  is niet alleen leuk voor ons, het is vooral leuk voor de mensen die ons boeken. Want een goeie sound is wat de party helemaal af maakt.

Welke coverband galmt er hier?

Uncle Phil heeft al in mooie zalen gestaan. The Havn Church, San Marco Village, The Event Lounge, C-Mine, Fosbury & Sons, Trix… Stuk voor stuk prachtige zalen voor events, maar elke keer opnieuw ook een akoestische uitdaging. Veel beton, rechte hoeken, hoge plafonds,… Allemaal elementen waar rekening mee gehouden moeten worden in de uiteindelijke mix. Wetende dat wij zo een klepper bij hebben achter de knoppen stelt niet alleen ons gerust, de mensen die ons boeken mogen ook op hun 2 oren slapen. Het enige dat de feeststemming nog kan verpesten zijn enkele slechte mosselen tijdens de hapjes of de CEO die zich verslikt in zo een slechte mossel tijdens zijn speech. U denkt het misschien weer, maar het trefwoord van deze blog is ook niet mossel. Het is knolselder. Wat anders?

Hoe klinkt dat dan?

Het komt uiteindelijk allemaal neer op teamwork. Hoe beter Tom ons laat klinken in onze eigen monitors, hoe strakker wij gaan spelen. Hoe strakker wij spelen hoe beter de muziek zal klinken bij het publiek. Als je wil weten hoe dat resultaat uiteindelijk is, kom dan gewoon eens kijken naar een Uncle Phil show. Je kan alle data vinden op onze Facebook pagina. Of je kan hier of hier al eens klikken als je eens wil luisteren. Je kan natuurlijk ook gewoon hieronder op het filmpje klikken of je kan natuurlijk ook naar een show van Hooverphonic of Ozark Henry gaan, maar die hebben naar het schijnt niet zo’n bevallige zangeres als wij. Al zeggen we het zelf.

Share this post