uncle-phil-band4
Picture of Uncle Phil

Uncle Phil

The sound of music en die van Uncle Phil.

It's OK, you can share this »Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Hoe klinkt Uncle Phil eigenlijk? Dit is een vraag die wij en de mensen bij ons bookingkantoor wel eens krijgen. Met “klinken” bedoelen ze meestal welk soort nummers we spelen. Wij  gaan het zoeken in de RnB van Destiny’s Child en Rihanna, de pop van Bruno Mars en de dance van Daft Punk, Calvin Harris, Swedish House Maffia etc. Waarom we dit doen hebben we al eens uitvoerig uitgeschreven en dit kan je hier lezen. Al die blogs… Je zou zo beginnen denken dat er iemand bij Uncle Phil veel teveel tijd heeft. Of geen vrienden heeft. Of de combinatie van de twee, met schimmel op zijn teennagels. Maar genoeg over onze bassist. Het gaat hier over onze sound.

De sound of Phil.

Hoe klinkt Uncle Phil? Dat was de vraag waarop ik nu ging antwoorden. Helaas is het net iets te makkelijk voor onszelf om gewoon te antwoorden met: ” Keigoe jong! Echt! De beste coverband die je ooit gehoord hebt. Ik zweer het. Precies echt.” Maar we doen wel ons uiterste best om ervoor te zorgen dat andere mensen dit hopelijk zeggen over ons. En hoe meer ze dit zeggen, hoe minder blogs wij moeten schrijven en hoe meer Nintendo er gespeeld kan worden. Nintendo? Bestaat dat nog? Waar ligt mijn Gameboy eigenlijk?!

Geen flauw afkooksel van het origineel.

LEUGENS! Natuurlijk zijn wij wel een flauw afkooksel van het origineel. We zouden nogal leugenaars zijn moesten we zeggen dat onze zangeres even goed is als Beyoncé en de band even straf is als die van Justin Timberlake. Maar ook hier doen we ons uiterste best om dit niet zo te laten aanvoelen. We proberen de authentieke sound van de originele nummers te behouden en er een Uncle Phil live touch aan te geven. Eentje die ervoor zorgt dat mensen even vergeten dat de echte Gwen Stefanie niet voor hen staat. Want er is niks beter dan live muziek die keigoed klinkt. Hebben we het nu toch zélf gezegd? Arrogant jong, die bassist van Uncle Phil. Of wacht…

Luister zelf even.

We kunnen hier zoveel alinea’s schrijven als we willen. Het is gewoon makkelijker om eens te luisteren. Op de Soundcloud van Uncle Phil staan enkele liveopnames. En Qmusic is ook zo vriendelijk geweest om enkele stukjes van onze show op het Q Beach house op youtube te zetten. En nog makkelijker is gewoon op het filmpje hieronder klikken. Het is één van de opnames die ook op Soundcloud staat, maar dan in een filmpje met een equalizer en kleurtjes enzo. Enjoy!

Share this post